Chilisjki trunek, kojarzący się z martini, a więc Pichuncho to kolejna propozycja na portalu tematycznym, opisującym przeróżne typy alkoholu z całego świata.
Pichuncho to nazwa nawołująca do niewielkiego, chilijskiego ptaszka. Koktajl stanowi połączenie kwaśnego pisco, wermutu oraz klina cytrynowego. Cytrynę często pomija się, dodając na zastępstwo wiśni. To pozwala na uzyskanie jeszcze bardziej interesującej nuty smakowej. Pisco oraz wermut to natomiast baza. Na stronie https://www.tragosdelmundo.cl/pichuncho-trago/ umieszczony jest szczegółowy sposób wykonania. Wystarczy umieścić brandy oraz wino ziołowe z kostkami lodu w shakerze oraz potrząsać przez 15 sekund.
W następnej kolejności napój przelewa się do szklanki dedykowanej do martini lub margarity. Drink można udekorować cytryną lub wiśnią. Jest to napój, jaki na dłuższy czas zapada w pamięć i z tego względu coraz częściej można znaleźć go na naszych stołach. Dobrze będzie poznać technikę jego wykonania i czasami serwować go znajomym.
CONVERSATION
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
0 komentarze:
Prześlij komentarz